Enigma e cila e trazoi internetin: Përgjigjen e kësaj pyetje pak kush e di, ndërsa është krejt e lehtë

Rreth kësaj pyetjeje po grinden njerëzit në internet, sepse gjithkush e ka zgjidhjen e tij dhe shpjegimin pse rezultati i tij është i saktë.

Ja pyetja “problematike”:

Hyn një grua në dyqan dhe nga arka i merr 100 euro, ashtu që tregtari nuk e sheh. Pastaj kthehet pas 5 minutash dhe blen mall në vlerë të 70 eurosh. E paguan me banknotën prej 100 eurosh, ndësra tregtari ia kthen kusurin prej 30 eurosh.

Sa para i ka humbur tregtari?

a) 200 euro

b) 170 euro

c) 30 euro