Zbulohet elefanti i rrallë ngjyrë rozë në Afrikë

Elefantët rozë janë të njohur në filma Disney, por një i tillë është parë edhe në në Afrikën e Jugut. Elefanti tre-vjeçar u kap në kamerë duke luajtur në barin...

Guvernatori i Misisipit nënshkruan një ligj të ri për abort

Gurvenatori i Misisipit, Phil Bryant ka nënshkruar një ligj të ri që cakton një periudhë kur mund të kryhet një abort.  Në ligjin e ri thuhet që nuk mund të...

Rast i rrallë, lind foshnja me motrën binjake që po rritej brenda saj

Një vajzë e vogël lindi me motrën e saj binjake, të paformuar por ende në rritje me kordonin e vet kërthizor, brenda saj. Vajza e vogël e quajtur Itzamara, e...

E kaluara dhe historia e sotme

Jahja Drançolli Flitej se si në Europë duhet të kalojë një shekull i tërë para se të pranohet çfarëdo lënde si e pjekur për shtjellimin historik dhe se e gjithë...

Absurdi i shekullit: Krijuesi Karadjić ka me vdekë në burg – krijesa e tij...

Shkruan: Halil Matoshi Qysh mundet me u dënu dikush për gjenocid, si rasti i psikiatrit monstrum Radovan Karadjić, ndërsa nuk është pranuar nga Gjykata Ndërkombëtare e Drejtësisë se në Srebrenica,...

Evropa nuk është realiste, po bën pakte me regjimet autoritare

BE-ja do të paguajë, që Turqia të pranojë refugjatët e kthyer nga Evropa. Marrëveshje të tjera të ngjashme, janë nënshkruar me Libinë. Teoricienët e realizmit politik, supozojnë se shtetet...