Ekspertët: Produktet e kanabisit mjekësor do t’i çojë pacientët në varësi dhe krim

Paralajmërimi i legalizimi të kanabisit mjekësor në Britaninë e Madhe do të çojë në një krizë varësie dhe krimi, kanë paralajmëruar ekspertët kryesorë.

Mjekët do të jenë në gjendje të përshkruajnë vajin e kanabisi dhe produktet e tjera të kanabisit që nga 1 nëntori në  Angli, Skoci dhe Uells.

Sidoqoftë, në një letër të ashpër, 166 ekspertë nga e gjithë Mbretëria e Bashkuar pretendojnë se rrezikojnë të bëhen “shitës droge pa dashje”.

Ata paralajmëruan se njerëzit tashmë janë duke kërkuar kanabis nga mjekët e tre dhe shqetësohen se do të shfrytëzohen nga bandat që merren me drogë.