Fjalimi i Vlora Çitakut e nervozon Rusinë

Këshilli i Sigurimit i Kombeve të Bashkuara ë Nju Jork po diskuton raportin e sekretarit të Përgjithshëm të OKB-së për punën e UNMIK-ut për periudhën nga 16 janari deri më 15 maj të këtij viti.

Deklarata e ambasadores, Vlora Çitaku në lidhje me aksionin në veri e ka nxitur reagimin e ashpër të përfaqësuesit rus në Këshill të Sigurimit.

Madje, ai u tregua aq i pasjellshëm sa i tha Çitakut se i gjithë fjalimi i saj ishte një gënjeshtër.

“E dëgjuam me kujdës dëklaratën e zonjës Vlora Çitaku. Dhe ajo që është thënë kjo deklaratë janë pos gënjeshtra, fantazi historike që nxisin urrejtje, që nuk janë fare të vlefshme për Këshillin e Sigurimit”, u shpreh përfaqësuesi rus në Këshillin e Sigurimit.

“Kosovarët nuk kanë të drejtë të marrin një hap të tillë, miisoni i EULEX ne kosovë na kanë kshilluar që ti besojmë policisë së Kosovë, propozimi për kërkimet e së vertëtës që kanë shkelur normat me rrahjen e shtetasit rus, janë apsolutisht absurde, ky provokim nuk është që po ndodhë për herë të parë”, u shpreh ai.