E paditi kompanin Apple, thotë se ata ‘e kthyen në homoseksual’

Njeriu që paditi kompaninë Apple: Thotë se ata ‘e kthyen në homoseksual’

Një burrë në Rusi ka ngritur një proces gjyqësor kundër Apple për ‘dëm moral’ pasi ai pretendon se një aplikacion i iPhone ‘’e ktheu atë në homoseksual’’, transmeton Gazeta Metro.

Burri e paraqiti kërkesën e tij në një gjykatë në Moskë, ku po kërkon rreth 12 mijë dollarë.Ai pretendon se i është dërguar një GayCoin përmes një aplikacioni, në vend të Bitcoin, të cilin ai e kishte porositur.Sapizhat Gusnieva, një avokat që vepron për njeriun pa emër, i tha AFP-së se procesi gjyqësor ishte ‘serioz’ dhe tha se burri ishte ‘i frikësuar dhe ai vuajti’.

Sipas pretendimit, GayCoin arriti me një shënim ku shkruhej: “Mos gjykoni derisa ta provoni.” Kështu që, burri vendosi ta bëjë pikërisht këtë … dhe, përkundër faktit se nuk mund të ‘kthesh’ dikë në homoseksual, ai thotë se tani është në një lidhje me një burrë.

Në padi, ankuesi shkruajti: “Mendova, në të vërtetë, si mund të gjykoj diçka pa provuar? Vendosa të provoja marrëdhënie të të njëjtit seks.”Mund të them pas kalimit të dy muajve se jam fejuar në intimitet me një anëtar të seksit tim dhe nuk mund të dal.Unë kam një të dashur të qëndrueshëm dhe nuk e di se si t’ua shpjegoj prindërve. Pas marrjes së mesazhit të lartpërmendur, jeta ime ka ndryshuar për keq dhe kurrë më nuk do të jetë normale.”

Ankuesi vazhdoi: “Apple më shtyu drejt homoseksualizmit përmes manipulimeve. Ndryshimet më kanë shkaktuar dëm moral dhe mendor”.

Përkundër ‘GayCoin’ që shkëmbehet përmes një aplikacioni të palëve të treta, Gusnieva thotë se Apple ka një ‘’përgjegjësi për programet e tyre’’.

Burri e paraqiti padinë në 20 shtator në një gjykatë është caktuar të dëgjojë çështjen në 17 tetor.

Homofobia është akoma e përhapur në Rusi dhe sulmet ndaj komunitetit LGBT, janë mjaft të zakonshme