Cila është diferenca ideale e partnerëve për të pasur një martesë të lumtur?

Një bashkëshort i ri dhe tërheqës nuk mund të të bëjë të lumtur gjatë gjithë jetës, sipas një studimi të ri.

Një studim i ri ka zbuluar se sa më e madhe të jetë diferenca mes një çifti, aq më shumë shtohen problemet e një martese të lumtur, ndërsa ato çifte që kanë diferencë mes tyre brenda një dekade, kanë gjasa për të qenë të lumtur për një kohë të gjatë.

“Kënaqësia martesore bie më shpejt me kalimin e kohës, si për burrat, ashtu edhe për gratë që kanë diferenca të mëdha në moshë me bashkëshortët e tyre, në krahasim me ata që kanë diferenca më të vogla”,– tha për “Fatherly” një bashkautor i studimit, Terra McKinnish, profesor i ekonomisë në CU Boulder. “Kjo rënie e kënaqësisë fshin nivelet fillestare më të larta të kënaqësisë në fillim të martesës për burrat dhe gratë me bashkëshortë më të rinj”, transmeton class.

Për më tepër, studimet paraprake sugjerojnë se dëshira për një partner shumë më të ri është kryesisht një gjë djaloshare. Në 2001-shin, për shembull, punonjësit socialë holandezë pyetën burra dhe gra në vitet 20, 30, 40, 50 dhe 60 të tyre, se çfarë konsideronin ata moshën ideale për një partner afatgjatë. Të dyja gjinitë, preferuan bashkëshortë të përshtatshëm për moshën, por burrat, siç pritej, preferonin partnere më të reja kur bëhet fjalë për histori të shkurtra.