Ja çka ju ndodh mushkërive nëse ndaloni nuk pini më duhan

Ja çfarë ju ndodh mushkërive nëse ndaloni së piri duhan.

Mushkëritë tona kanë aftësi të rigjenerohen, edhe pse mund të dëmtohen nga konsumimi afatgjatë i duhanit.

Sipas studiuesve, një pjesë e vogël e qelizave mund të mbrohen nga dëmtimi i shkaktuar nga konsumimi i duhanit.

Kur duhanpirësi ndalon konsumimi, mushkëritë janë në gjendje të riparojnë qelizat, transmeton lajmi.

Këto qeliza janë gjithnjë e më të dukshme dhe efektive tek të rinjtë, por edhe tek njerëzit që konsumojnë së paku një pako duhan në ditë për 40 vite rresht, para se ta ndërprejnë atë.

“Sa më shpejt të ndaloni duhanin, aq më pak dëm do t’u ketë shkaktuar ai”, potencojnë studiuesit