Kërpudha vdekjeprurëse, mund të ngushtojnë trurin tuaj

Mykologu Matt Barrett nga Universiteti James Cook konfirmoi hulumtimet e para të bëra në kërpudhat Poison Fire Coral në Far North Queensland.

Podostroma cornu-damae, një nga speciet më vdekjeprurëse të kërpudhave në botë, deri vonë mendohej se ishte vendas vetëm në Japoni dhe Kore, transmeton lajmi.net.

Kjo dhe vështrime të tjera të fundit në Java dhe Papua Guinea e Re sugjerojnë se organizmi i rrezikshëm është shumë më i përhapur nga sa supozohej më parë.

“Nëse gjenden, kërpudhat nuk duhen prekur, dhe përfundimisht nuk duhet të hahen. Nga njëqind apo më shumë kërpudhat toksike që janë të njohura për studiuesit, kjo është e vetmja në të cilën toksinat mund të përthithen përmes lëkurës, “tha Barrett, duke shtuar se konsumimi i trupit frytdhënës të kërpudhave mund të shkaktojë” një grup të tmerrshëm të simptomave”.

Podostroma cornu-damae është një shembull veçanërisht i frikshëm i një kërpudhe helmuese që duket si ushqimore.